Banken uit de scheepvaart

06-07-2012

Steeds meer banken keren de scheepvaart de rug toe. Loketten worden gesloten en bestaande leningen geherstructureerd. Het Financieele Dagblad van 5 juli bericht hierover.

De Rabobank, zo schrijgt het FD,  probeerde in april vier containerschepen van JR Shipping te veilen. Omdat niet veel meer dan de sloopwaarde werd geboden besloot Rabo Shipping de schepen voorlopig maar voor EUR 1,6 miljoen per stuk bij een eigen vennootschap onder te brengen.

Vorige week maakte de Duitse Commerzbank bekend dat zij geen nieuwe leningen voor schepen zal verstrekken. Daarnaast zal het alle bestaande leningen herstructureren. In de maritieme wereld sloeg dit nieuws in als een bom. Rederijen die toch al moeilijk aan geld konden komen, hebben hierdoor een belangrijk loket verloren. Commerzbank is met een portfolio van EUR 21 miljard de ­derde scheepvaartfinancier ter wereld.

Lees hier het volledige artikel uit het FD.


« Ga Terug

Wat is NBZ?

 

 • Een beleggingsfonds in zeeschepen.
 • Het fonds financiert meerdere schepen, die op verschillende markten actief zijn.
 • Dankzij deze spreiding beheersbaar risico.
 • Streef dividend tussen 7% en 10% per jaar.

Koers NBZ

Intrinsieke waarde

31 december 2023
USD 2,84

€ 2,58

Beurskoers

Actuele koersinformatie
ISIN
NL0010228730

Ga direct naar

 

Jaarbericht 2023
Persberichten

Deze pagina

 

  doorsturen

  Doorsturen

  Sluiten


  Interessante informatie
  Ik las deze informatie van het Nederlandse Beleggingsfonds in Zeeschepen op nbzfonds.nl. Wellicht is dit ook interessant voor jou. Hartelijke groeten.

     

  Bookmark
  printen
  opslaan
  pdf PDF maken
  contact