Waardering Star 1 omlaag

14-12-2011

De waardering van de Star 1 is in negatieve zin met USD 1,3 miljoen bijgesteld naar USD 540.000. De directie van NBZ heeft hiertoe besloten, omdat er nauwelijks of geen schot lijkt te zitten in de onderhandelingen met de financiers. Gegeven deze trage voortgang oordeelt de directie het verstandig de waardering naar beneden bij te stellen.
Het is de vierde keer dat NBZ de waardering van de Star 1 naar beneden heeft bijgesteld. De eerste keer was in november 2010 (USD 300.000). Daarna in juli 2011 (USD 1,0 miljoen) en in oktober 2011 (USD 500.000).
NBZ blijft van mening dat het een managementprobleem is, dat moet kunnen worden opgelost. Het schip is samen met zijn twee zusterschepen jong en van goede kwaliteit. In de Noordzee zouden zij voldoende kunnen verdienen.
De afgelopen maanden echter, zijn de betrokken banken en de reder geen stap dichter tot elkaar gekomen.  Voor NBZ een belangrijke reden om uit voorzorg de waardering van de Star 1 verder te verlagen.
Door deze neerwaartse bijstelling van de waardering van de Star 1 is de koers, die tot stand komt op basis van de intrinsieke waarde van het fonds, met USD 2,79 gedaald naar USD 36,95.
NBZ verwacht niet dat deze neerwaartse bijstelling van de Star 1 negatieve gevolgen zal hebben op het dividendbeleid, dat erop is gericht elk kwartaal interim-dividend uit te keren.


« Ga Terug

Wat is NBZ?

 

  • Een beleggingsfonds in zeeschepen.
  • Het fonds financiert meerdere schepen, die op verschillende markten actief zijn.
  • Dankzij deze spreiding beheersbaar risico.
  • Streef dividend tussen 7% en 10% per jaar.

Koers NBZ

Intrinsieke waarde

31 december 2023
USD 2,84

€ 2,58

Beurskoers

Actuele koersinformatie
ISIN
NL0010228730

Ga direct naar

 

Jaarbericht 2023
Persberichten

Deze pagina

 

    doorsturen

    Doorsturen

    Sluiten


    Interessante informatie
    Ik las deze informatie van het Nederlandse Beleggingsfonds in Zeeschepen op nbzfonds.nl. Wellicht is dit ook interessant voor jou. Hartelijke groeten.

       

    Bookmark
    printen
    opslaan
    pdf PDF maken
    contact